Двоє загиблих і дев’ять поранених — росіяни не припиняють атакувати Херсон: деталі від Гуменюк

5 месяцев назад 0

Херсонщина під обстрілами росіян. Ілюстративне фото: Facebook/ДСНС
Російські окупанти в ніч на 24 грудня вкотре масовано обстріляли Херсон — били по житлових районах. У місті спалахнуло кілька пожеж, сильно пошкоджено газову мережу. Внаслідок атаки поранення дістали дев’ятеро людей. Серед них і 15-річна дитина. Загалом за минулу добу армія РФ випустила по Херсонщині близько 450 снарядів. Про це сьогодні, 24 грудня, в ефірі телеканалу  повідомила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Ніч минула надзвичайно тривожно, бо ворог не відмовляється від своїх планів і продовжує підло та варварськи розстрілювати мирне населення. Правий берег річки Дніпро в Херсонській області дуже серйозно постраждав. За минулу бойову добу фактично 15 обстрілів відбулося безпосередньо по самому обласному центру — Херсону. Росіяни використовували ударні безпілотники і скидали розривні гранати, від чого постраждали мирні люди”,  — зазначила Гуменюк.
За її словами, нічний обстріл Херсона почався з удару ракетою невстановленого типу.

“Ворог знову вдарив по медичному закладу. Постраждала лікарня. Відомо, що загинули двоє людей. Дев’ятеро людей отримали серйозні поранення. Їм усім надали медичну допомогу, вони перебувають на лікуванні”,  — розповіла Гуменюк.
450 снарядів по області — це, за словами речниці, вже досить усталена цифра, середній показник, який ворог випускає по Херсонській області за добу.

“Саме в цьому полягає наша контрбатарейна боротьба, оскільки треба вибивати ворога з тих позицій, звідки він може продовжувати ці обстріли. Нам вдалося досягти певних успіхів зі знищення мінометних розрахунків на близькій відстані. І мінометних обстрілів стало в кілька разів менше”, — зазначила Гуменюк.
Однак ворог продовжує використовувати великокаліберну артилерію, підтягує, зокрема, ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, уточнила вона.

“Росіяни дуже серйозно переорієнтувалися на використання ударних безпілотників. Це і FPV-дрони, і “Ланцети”, і інші БпЛА різної модифікації, які скидають ті самі уламкові снаряди на місця скупчення людей. Саме тому ми й говоримо з нашими партнерами про необхідність далекобійної артилерії для того, щоб знищувати ворожі позиції, з яких іде обстріл саме мирного населення”,  — наголосила гостя ефіру.
Також цієї ночі росіяни продовжували атаки дронами — запускали іранські безпілотники типу “Шахед” на Південному напрямку.

“4,5 години ворог тримав у напрузі Сили оборони. Шість безпілотників вдалося знищити. Влучень і руйнувань у нашій зоні відповідальності не зафіксовано. Чотири безпілотники було збито над Миколаївською областю та по одному в Дніпропетровській і Кіровоградській”, — розповіла Гуменюк.