Херсонець грабував магазини,погрожуючи іграшковим пістолетом

5 лет назад 0

За останні місяці в різних районах Херсона сталися 4 розбійні напади на одну мережу магазинів. Злочини скоювалися за однаковою схемою. У приміщення вривався невідомий в масці та камуфляжній куртці, наставляв на касира предмет, схожий на пістолет, після чого забирав гроші. Загальна сума збитків попередньо становить понад 15 тисяч гривень.

Останній напад стався у Дніпровському районі, але касир дала відсіч зловмиснику і він втік. Дівчина негайно зателефонувала в поліцію. На розшук нападника були орієнтовані екіпажі патрульної поліції, піші наряди, оперативники Дніпровського відділення поліції розподілилися на групи і перевіряли територію.

 

Зі слів потерпілих поліцейським стали відомі прикмети зловмисника. А також після перегляду відео з камер відеоспостереження з магазинів з’явилася така особливість — під час усіх нападів чоловік носив з собою великий пакет. Всередину магазинів чоловік заходив у камуфляжній куртці з пакетом. А на відео з інших камер цей же чоловік був уже в іншій курці, але з тим самим пакетом. Стало очевидно — він переодягався, щоб бути невпізнаним. Але його конспіративний метод його ж і видав. Приблизно через півгодини відпрацювання вулиць Миру та Чорноморської оперативники затримали підозрюваного. В його пакеті виявили змінний одяг,  маску, рукавички та іграшковий пістолет.

 

Як повідомив керівник Дніпровського відділення поліції Роман Мартинов, підозрюваному 25 років і він раніше судимий за нанесення тілесних ушкоджень. Чоловік пояснив, що гроші витратив на розваги. Наразі він затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Вирішується питання про обрання чоловіку міри запобіжного заходу. Йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області