Херсонські музейники ідентифікували ще одну картину, викрадену росіянами під час окупації

1 неделя назад 0

Працівники Херсонського художнього музею виявили на відео, знятому російським пропагандистським каналом, ще одну викрадену під час окупації картину. Загалом, налічено вже 106 таких витворів мистецтва.
Про це написали на сторінці у Facebook  Херсонського художнього музею .

У дописі йдеться, що за інвентарним номером, який потрапив у кадр сюжету, знятого російськими пропагандистами в Центральному музеї Тавриди у вересні 2023 року, визначили ліногравюру Самуїла (Самуеля) Розинаса "На захист матері — Батьківщини" 1963 року.

Ця робота також зустрічається під іншою назвою — "Чотири партизани". Автор твору в 15 років і сам був партизаном в окупованому Каунусі під час Другої світової війни. Самуель Розинас працював переважно в галузі графіки та книжкової ілюстрації, йдеться в повідомленні.

На відео з Центрального музею Тавриди також потрапило ідентифіковане раніше полотно Анатолія Платонова "Чуфут-Кале. Бахчисарай" 1986 року.

Наразі 105 ідентифікованих картин, викрадених з Херсону під час окупації, знаходиться в окупованому Криму, в сімферопольському Центральному музеї Тавриди. Місце знаходження ще одного полотна поки не встановили, інформували в Херсонському художньому музеї.