«Я була в спальні, до стінки притислась. Від уламків мене врятували ролети на вікнах». Херсонці про обстріл армії РФ

9 месяцев назад 0

Опівдні російська армія завдала ударів по багатоповерхівці в одному зі спальних районів Херсона. Снаряд розірвався біля під'їзду, де перебували три літні жінки. З важкими пораненнями їх доставили до лікарні. Які наслідки обстрілів, дізнались кореспонденти  .

Херсонка Людмила говорить – під час обстрілу була у квартирі. Протягом дня було кілька вибухів поруч. Влучання біля будинку сталося близько 12-ї години.

"Біля будинку сиділи три жінки. Їх забрали до лікарні. Двом зробили операцію, а одна в реанімації", — розповіла Людмила. Херсон. Понівечині вибухом дерева у дворі багатоповерхівки, 13 серпня 2023 року, фото: Суспільне Херсон
Херсонка Ольга, яка мешкає у цьому будинку на момент вибуху також була у квартирі. Її батько був надворі.

"Я була в спальні, до стінки притислась. Врятувало те, що в мене ролети на вікнах і були штори закриті з однієї сторони, а так би воно полетіло все на мене. Батько зайшов, підіймався сходами — якраз був цей вибух, у нього трохи там шию пошкрябало, то незначне" — розказала Ольга.
 
За даними МВА, російські військові почали обстрілювати Херсонщину з ранку. Протягом дня загинули 7 людей та 13 поранені.

Що відомо про обстріли Херсонщини 13 серпня ​Близько 4:30, армія РФ обстріляла Велетенське Білозерської громади Херсонської області. Внаслідок атаки тяжкі поранення отримав 28-річний чоловік.

13 серпня російські військові обстріляли чотири населені пункти Херсонської області. Внаслідок атаки загинули семеро людей, серед них немовля та 12-річний хлопчик.

Близько 11:30 російські військові з артилерії обстріляли житлові квартали Херсона. Поцілили у багатоповерхівку та поблизу неї. Троє людей поранені.

Російські військові обстріляли Новокаїри Милівської громади Херсонщини. Поранено 61-річного чоловіка.

З авіації та артилерії армія РФ обстріляла Білозерку. Пошкоджені щонайменше дванадцять будинків. Поранення отримала 31-річна жінка та чоловік, їм надають медичну допомогу. Також російська армія скинула на Одрадокамʼянку три керовані авіабомби. Зруйновані кілька будинків.​