Жителя  Херсонщини затримали за хибний виклик про замінування

2 года назад 0

Через жагу помсти вирішив «замінувати» будинок своєї знайомої житель с. Молочне Асканійської ТГ. Чоловік із мобільного набрав номер 102 і впевненим голосом заявив, що в помешканні за такою-то адресою закладено вибухівку. На місце, звісно ж, виїхала поліція. Правоохоронці евакуювали мешканців будинку, відвівши їх на безпечну відстань. Будівлю та прилеглу територію ретельно обстежили фахівці вибухо-технічної служби. Ніяких підозрілих предметів на місці не знайшли. Тепер перед поліцейськими постало завдання виявити «жартівника», який здійняв переполох, відволікши від важливої роботи фахівців низки підрозділів. Відпрацьовуючи населений пункт, оперативники встановили, що одній із місцевих жительок через сварку напередодні настирливо телефонував знайомий. Звірка номера телефону показала, що саме з нього здійснювався той самий дзвінок на 102. Власником сім-карти виявився 34-річний селянин, який 13 років відсидів за вбивство. Після виходу з місць позбавлення волі чоловік вже встиг обікрасти пенсіонера, а буквально торік «мінував» держустанову на Дніпропетровщині. Зараз ця справа у суді. Схоже, цих «подвигів» декому не вистачило і він вирішив відзначитися знову. Від поліцейських горе-мінер ховався вдома… під диваном. «Герой» був добряче п’яний і намагався кидатися на правоохоронців.

Зараз зловмисник в ізоляторі тимчасового тримання. Стосовно нього відкрили чергове кримінальне провадження. За повторне хибне замінування йому загрожує 8 років позбавлення волі. Само собою, доведеться компенсувати всі витрати оперативних служб, спричинені легковажним дзвінком.

«Зрозумійте, що для перевірки повідомлень про закладення вибухівки на місце події прибувають слідчо-оперативні групи, експерти-вибухотехніки, кінологи, рятувальники, працівники інших відомств. Поки спеціалісти витрачають час на пошуки неіснуючих вибухонебезпечних предметів, хтось у цей час може дійсно потребувати допомоги», — попереджає потенційних «жартівників»  т.в.о. начальника ГУНП в Херсонській області Руслан Осипенко.

Марина САВЧЕНКО.