Минула п’ятниця «порадувала» жителів Херсонщини грабунками, крадіжками, угонами

7 лет назад 0

Крадіжка побутової техніки, угони мопедів та видирання з рук сумок — ось чим увійшла область до поліцейських хронік минулої доби.

В Новокаховський відділ поліції надійшло повідомлення від 39-річної місцевої жительки про те, що 33-річний безробітний незаконно заволодів її мопедом "Suzuki". За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 289 КК України. Проводиться перевірка.

В Новокаховський відділ поліції надійшло повідомлення від 68-річної місцевої жительки. Жінка розповіла, що в м. Таврійськ невідомий, шляхом ривку, заволодів її жіночою сумкою, в якій знаходилось 800 гривень та мобільний телефон. У скоєнні даного злочину обґрунтовано підозрюється 18-річний безробітний. За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 186 КК України «Грабіж». Проводиться заходи по встановленню місцезнаходження та затриманню підозрюваного.

А до Скадовського відділення поліції звернулася пенсіонерка, і повідомила: поки її не було вдома, до будинку хтось проблався і викрав усю побутову техніку.
Поліцейські оглянули будинок, слідів злому замка чи вікон не виявили. Під час бесіди з потерпілою з’ясувалося, що її кілька днів не було вдома. Ключі від будинку вона залишила сусідці, яка пообіцяла наглянути за оселею. Жінка пояснила, що не навідувала будинок. Під підозру потрапив її 17-річний онук, який мешкає з нею. Під час подальшої перевірки стало відомо, що хлопець нещодавно продав односельцям ноутбук, мікрохвильову піч та іншу техніку.
Неповнолітній зізнався у скоєнні злочину. Він пояснив, що взяв ключі від будинку сусідки і разом з двома друзями викрав техніку з метою подальшого продажу. Наразі працівники поліції вилучили усі речі.
Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України "Крадіжка" (карається позбавленням волі строком від 3 до 6 років).

Загалом же до підрозділів Національної поліції в Херсонській області минулої доби надійшло 541 заява і повідомлення, серед яких 129 заяв з ознаками кримінального правопорушення.

Зареєстровано 3 ДТП, внаслідок яких 4 людини отримали травми. За порушення Правил дорожнього руху працівники районних підрозділів поліції склали 81 протокол, з них 6 – за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Відділ комунікації поліції Херсонської області