Мінус «Шилка» та човни ДРГ: українські захисники скоротили «орду» на Херсонщині

9 месяцев назад 0

На лівобережжі ворог втратив майже три десятки "живої сили" та техніку.

Як повідомили у  Сил оборони півдня України, це вдалося реалізувати в рамках спецоперацій за минулу добу. Також знищено десять гармат, сім одиниць авто-бронетанкової техніки, три човни діверсійно-розвідувальних груп та ротний командно-спостережний пункт.

Крім того, серед втрат ворога —  зенітна самохідна установка "Шилка" — установка радянського виробництва, що призначена для безпосереднього протиповітряного прикриття наземних військ. Також її задіють для знищення повітряних цілей, що летять зі швидкістю до 450 м/с, на відстанях до 2,5 км та висотах до 1500 метрів. "Шилка" також призначена для знищення наземних (надводних) цілей на відстані до 2 км  з місця, з короткої зупинки і в русі.

Раніше українські захисники вдало знищили ворожу самохідну гармату "Гіацинт-Б" та оприлюднили відповідне відео. 

"Новий пекельний "привіт" Cил оборони півдня України окупантам на лівий берег! "Гіацинт-Б" перетворено на попіл!",  — наголошують українські військові. 
У прес-службі додають, що склад корабельного угруповання ворога поки залишається майже без змін. У Чорному морі перебувають на чергуванні десять кораблів, серед яких три ракетоносії —  підводний човен та два малих ракетних катери. Сумарний залп може сягати до 20 "Калібрів".

"Рівень ракетної небезпеки є дуже високим, тому не ігноруйте сигнали тривоги та оперативно переходьте до укриття", — йдеться у повідомленні.

Генштаб розкрив нові деталі з фронту — де наступав ворог  Як повідомляв УНІАН, українські захисники стримують наступ противника на декількох напрямках —  протягом минулої доби відбулось близько тридцяти бойових зіткнень. Зокрема, на Бахмутському напрямку окупанти вели безуспішний наступ в районі Кліщіївки, на Авдіївському напрямку противник атакував авіацією та артилерією, а на Мар’їнському напрямку Сили оборони  продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки.