На Херсонщині 2 людини загинули та 4 поранені внаслідок чергових російських атак

6 месяцев назад 0

Російська армія цілодобово обстрілювала населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА. Внаслідок збройної атаки значних пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні будинки, адміністративні будівлі та сільськогосподарські об’єкти, а також об’єкт критичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Противник здійснив авіаційні удари по Республіканцю, Новокаїрах, Придніпровському, Червоному Маяку, Монастирському та Тягинці. Внаслідок вибухів керованих бомб у Республіканці пошкоджено 5 житлових будинків, у Новокаїрах пошкоджено адміністративні та господарські будівлі сільгосппідприємства, обладнання для водопостачання та поранено 54-річного чоловіка.

У Бериславі військові рф з дрона скинули вибухівку на автомобіль поліції, внаслідок вибуху автівка зазнала механічних пошкоджень, працівники не постраждали. Через 40 хвилин окупанти знову скинули боєприпас із безпілотника на житловий квартал, внаслідок чого поранено 44-річного чоловіка та пошкоджено автомобіль.

Також на вулиці виявлено тіло чоловіка, на голові якого були наявні ушкодження від уламків боєприпасу. Особу загиблого встановили – це 72-річний місцевий житель. Ймовірно, він загинув 1 листопада під час ворожої авіаційної атаки на місто.

Масованим артилерійським вогнем ворог накрив Веселе Каховського району. Один зі снарядів влучив у приватний будинок та вбив 60-річного чоловіка. Також пошкоджене майно громади: бензиновий генератор та великі ємності для зберігання води.

З реактивних систем залпового вогню армія рф обстріляла Урожайне, тяжкі поранення отримали двоє місцевих жительок віком 49 та 54 роки.

В Херсоні під вогнем противника перебували прибережні райони, центр, мікрорайони Корабел, ХБК та передмістя. Пошкоджень зазнали об’єкт критичної інфраструктури, багатоповерхові та приватні будинки, у яких снарядами посічені фасади та дахи, вибито вікна. Після серії потужних вибухів у деяких районах почалися проблеми з електропостачанням.

На місцях російських атак працювали всі екстрені служби, слідчо-оперативні групи поліції вилучали уламки ворожих снарядів та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 342 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 21 кримінальне провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.