На Херсонщині може піднятися рівень води Інгульця, через пошкодження військовими РФ дамби біля Кривого Рогу

2 года назад 0

В результаті ракетного удару російських військ по дамбі Карачунівського водосховища біля Кривого Рогу спостерігається стрімке підвищення рівня води у річці Інгулець. Найбільш вразливими у цій ситуації можуть опинитися населені пункти на півночі Херсонської області, розташовані ближче до міста Кривий Ріг.

Про це начальник Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіріяк у Facebook.

Юрій також повідомляє, що в населених пунктах, які знаходяться вздовж берегів річки Інгулець, можливе підтоплення присадибних ділянок та домогосподарств. В низов'ях Інгульця та Дніпра біля Херсону вірогідність шкідливих наслідків значно зменшується.

"Спеціалістами-гідрологами Херсонського обласного центру з гідрометеорології здійснено аналіз ситуації, за результатами якого можемо стверджувати, що враховуючи швидкість хвилі добігання і зафіксовані на цю годину рівні води, у Херсонській області впродовж наступної доби можливе підвищення рівня річки Інгулець. Жителі населених пунктів, які розміщені на її берегах, будьте уважні та обережні", — написав Юрій Кіріяк. Що відомо

  • Війська РФ надвечір 14 вересня завдали ракетного удару по Кривому Рогу на Дніпропетровщині. У деяких районах Кривого Рогу призупинене водопостачання, зокрема Саксаганському та Центрально-Міському, кажуть місцеві жителі. Кореспонденти Суспільного з місця подій повідомляють, що через влучання російських ракет у гідротехнічні споруди рівень води в річці Інгулець піднявся.