На Херсонщині поліцейські вилучили у жителя обласного центру 5 кг конопель

4 года назад 0

У Херсоні працівники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції спільно зі слідчими Дніпровського відділення поліції викрили 41-річного чоловіка в зберіганні рослин коноплі. Зі слів зловмисника наркотики йому були потрібні для лікування. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Для перевірки отриманої оперативної інформації щодо незаконного обігу наркотичних речовин поліцейські взяли санкцію на обшук. Під час його проведення інформація підтвердилася – в домоволодінні підозрюваного працівники поліції виявили 5 кілограм коноплі.

Господар будинку розповів, що він хворий на рак. Ліки вже не дуже йому допомагають, та й коштують дорого. А в Інтернеті правопорушник прочитав, що канабіс може вилікувати його хворобу. Тому громадянин і виростив коноплі для лікування.

Усі рослини були вилучені, їх зразки направлені на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Самолікування коноплею може загрожувати чоловікові позбавленням волі на строк у 3 роки.