На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак по цивільній інфраструктурі та мирним жителям

5 месяцев назад 0

Ворог продовжує обстріли громад Бериславського, Каховського та Херсонського районів. Об’єкти інфраструктури та житлового фонду окупанти обстрілювали з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Вранці російські війська здійснили артилерійський обстріл Білозерки. Внаслідок підступної атаки поранення отримав 58-річний місцевий житель. Від госпіталізації він відмовився й отримав медичну допомогу на місці.

Фактично всі райони Херсона російська армія обстрілювала з РСЗВ та артилерії. Вибухи лунали в центральній частині міста, Корабельному та Дніпровському районах, мікрорайоні «Таврійський». Внаслідок підступних атак поранення дістали троє жінок віком 47, 55, 69 років, 59-річний чоловік, а також 3-річна дівчинка. У потерпілих вибухові травми та уламкові поранення різних частин тіла.

Також у результаті обстрілів російських терористів пошкоджено декілька багатоповерхових будинків, лікарню, базу продовольчих та непродовольчих товарів, приватні помешкання. Всього російські військові пошкодили 21 об’єкт інфраструктури. 

Під ударами ГРАДів перебувала й Тягинка. Внаслідок обстрілу отримав травми 38-річний поліцейський. З осколковим пораненням кінцівки його госпіталізували до лікарні.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 245 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 7 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.