На Херсонщині поліція фіксує наслідки ударів російської армії по підприємствах, лікарні, школі, дитсадочку та житлових будинках

6 месяцев назад 0

Поліція фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення Херсонщини. російські війська вкотре обстріляли з артилерії, танків, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів, є поранені серед мирних жителів.

Повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Ворог здійснив авіаційні удари по Бериславу, Зміївці, Козацькому та Веселому.

У Бериславі через вибухи 4-х керованих бомб пошкоджена будівля підприємства, територія заводу, пожежна частина та інженерно-технічні споруди сільськогосподарського об’єкту. До медзакладу за допомогою звернувся 66-річний місцевий житель, лікарі діагностували в нього контузію. Місто атакували і з безпілотників, вибуховий пристрій окупанти скинули на службовий автомобіль поліції. Внаслідок вибуху автівка отримала механічні пошкодження, працівники не постраждали.

У Зміївці авіаударом пошкоджено будівлю будинку культури, дитсадок та 7 приватних будинків. У Веселому Каховського району вибухами керованих бомб значно пошкоджено 4 будинки.

Вранці внаслідок мінометного обстрілу росіянами Козацького Каховського району поранено 67-річного чоловіка та 63-річну жінку. Вдень росіяни атакували населений пункт з авіації, через потужні вибухи пошкоджено ангар та поранено 54-річного чоловіка.

Російські війська цілодобово обстрілювали Херсон. Окупанти намагалися знищити об’єкти життєдіяльності міста, цілили по мирних житлових кварталах Дніпровського та Корабельного районів, центру і передмістя. Ворожими снарядами в обласному центрі пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки.

На місцях подій працювали поліцейські, рятувальники та медики, які надавали допомогу постраждалим, фіксували наслідки атак.
За минулу добу поліція відреагувала на 371 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.