На Херсонщині поліція зафіксувала 11 воєнних злочинів російської армії проти мирного населення

3 месяца назад 0

Російська армія продовжує тероризувати Херсонщину, накриваючи Бериславський та Херсонський райони, Херсон і передмістя вогнем із важкої артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, танків, авіації та БпЛА. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Минулої доби противник здійснив 33 обстріли та випустив 215 снарядів по Херсону, Антонівці, Токарівці, Ромашковому, Понятівці, Садовому, Бериславу, Крупиці та Львовому. Удари були нанесені по об’єктах житлової інфраструктури.
У Біляївці двоє місцевих жителів травмувалися внаслідок підриву на ворожих вибухових пристроях. Вдень 58-річний чоловік збирав хмиз і наступив на вибуховий пристрій типу «пелюстка», який здетонував. У потерпілого травматична ампутація ступні. За півтори години біля місця, де стався перший вибух, 62-річний чоловік наступив на такий самий вибуховий пристрій. У потерпілого травматична ампутація пальців ноги. 

Поліція вкотре закликає громадян не ігнорувати мінну небезпеку, пересуватися лише обстеженими маршрутами, не відвідувати поля, лісосмуги та місця, де перебували російські війська.

Ворог атакував з авіації Берислав та Крупицю. В результаті вибуху керованих бомб у Крупиці пошкоджено технічне приміщення та житловий будинок.

Херсон окупанти обстрілювали цілодобово, ворог підло цілився по житлових кварталах, вкотре пошкоджено приватні будинки та гаражі. 

На місцях російських атак працювали поліцейські, рятувальники та бригади медичної допомоги.

За минулу добу поліція відреагувала на 253 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.