На Херсонщині поліція зафіксувала 12 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення

6 месяцев назад 0

Збройної атаки росіян вкотре зазнали об’єкти цивільної та житлової інфраструктури правобережжя Херсонщини. Мирні населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів ворог обстріляв із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонщини.

Тактичною авіацією ворог кілька разів атакував Тягинку, Іванівку, Одрадокам’янку, Миколаївку, Львове, Новоберислав та Веселе. У Тягинці керована бомба влучила біля приміщення кафе, там загинув 59-річний чоловік. Пошкоджено дитячий садочок та сільськогосподарський об’єкт. 

У Іванівці вибуховою хвилею пошкоджено 2 приватні будинки. 

На Одрадокам’янку противник скинув 4 керовані бомби, внаслідок чого пошкоджено 12 приватних будинків, будівлі амбулаторії та будинку культури. 

У Новобериславі значно пошкоджено 11 будинків.

По Веселому російські військові випустили 4 керовані бомби, відбулися потужні вибухи, внаслідок яких пошкоджено будинок культури та оселі мирних жителів.

У Бериславі військові рф скинули боєприпас із дрона на житловий квартал. Внаслідок вибуху механічні пошкодження отримав службовий автомобіль поліції.

До поліції надійшло повідомлення, що в лікарні помер 41-річний чоловік, який отримав поранення під час ворожого обстрілу Кам’янки 14 вересня. Понад місяць лікарі боролися за його життя, але поранення виявилися надто тяжкими.

З лівого берега Дніпра армія країни-терористки накривала мінометним та артилерійським вогнем, била з танку по житловим кварталам Херсона. Внаслідок влучання ворожих снарядів у Дніпровському районі та центрі постраждали приватні та багатоквартирні будинки, у яких вибиті та потрощені вікна, балкони, двері й покрівля.

У мікрорайоні «Корабел» військові рф атакували за допомогою дрону-камікадзе поліцейський автомобіль. Внаслідок вибуху отримав поранення плеча 40-річний поліцейський з Одеської області. Його доправили до лікарні, загрози життю правоохоронця немає.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, які документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 371 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.