На Херсонщині поліція зафіксувала 5 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення

3 месяца назад 0

Російські агресори вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського та Херсонського районів, били з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Окупанти здійснили 21 обстріл та випустили 88 снарядів по Херсону, Антонівці, Гончарному, Садовому, Інгульцю та Львовому.
У Херсонському районі пошкоджено 29 об’єктів: 21 приватний та 3 багатоповерхові будинки, 3 автомобілі, гаражі та господарські споруди.

У Інгульці в результаті ворожого обстрілу з реактивних систем залпового вогню пошкоджено 19 приватних будинків, легкові автомобілі та гараж.

Російські окупанти атакували з дрона Гончарне, внаслідок вибуху пошкоджено автомобіль.

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські військові обстрілювали і Херсон. Під вогневим ураженням ворога перебували територія заводу, парк та житлова забудова. Зафіксовано пошкодження трьох багатоповерхових будинків у Дніпровському районі.

Усі служби оперативно доєднувалися до ліквідації наслідків ворожих обстрілів, поліція збирала докази воєнних злочинів військових рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 185 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 5 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.