На Херсонщині припинено злочинну діяльність групи осіб, які збували канабіс

3 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом учасникам групи.
 
Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.
 
Їм інкримінують вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами (ч. 1, 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
За даними слідства, місцевий житель спільно з цивільною дружиною налагодили наркобізнес, до якого залучили знайомих. Подружжя на власному подвір’ї сіяло та вирощувало кущі коноплі. Чоловік збирав та висушував рослини, а далі передавав спільникам для розфасування та реалізації наркопродукції на території Херсонської області.Продаж речовини здійснювали за попередньою домовленістю з клієнтами. Передачу товару здійснювали під час особистих зустрічей, безпосередньо «з рук в руки» на нейтральній території. Оплату приймали як на банківські картки, так і готівкою.
 
У ході документування їхньої діяльності правоохоронці зафіксували збут одним із підозрюваних бойової гранати типу Ф-1 із запалом за 5 тис. грн.
 
Під час обшуків у домоволодіннях та автотранспорті фігурантів вилучено канабіс та його насіння, чотири гранати Ф-1, автомат, мобільні телефони, банківські картки, гроші тощо.Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
 
Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими ГУНП у Херсонській області та працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.