На Херсонщині протягом тижня сапери знищили 700 вибухонебезпечних предметів

7 месяцев назад 0

На деокупованій території Херсонської області сапери протягом тижня знищили близько 700 мін, нерозірваних снарядів та інших вибухонебезпечних предметів.

Про це під час брифінгу повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, вибухотехніки обстежили 1800 га території, зокрема, понад 1400 га полів.

Також Прокудін розповів, що на звільненій Херсонщині наразі працюють понад півтори сотні енергетиків та понад 50 одиниць техніки.

"Спільно з херсонськими колегами аварійні роботи виконують фахівці з Миколаївобленерго, Рівнеобленерго та Житомиробленерго. Зараз активно працюють у мікрорайоні Корабел. Там за тиждень під'єднали 1800 абонентів. Енергетики лагодять пошкоджені мережі та електрощитові у будинках", — говорить голова ОВА.

Як каже Прокудін, протягом тижня фахівці продовжували працювати над бурінням свердловин у громадах, які мають проблеми з централізованим водопостачанням через підрив армією РФ Каховської ГЕС. Розповів, що триває прибирання в постраждалих від затоплення районів міста. Зокрема, з Нафтогавані за тиждень фахівці вивезли 230 тонн затоплених речей, побутових відходів та будівельного сміття.

Раніше ОВА повідомила, що на Херсонщині чоловік підірвався на російській міні. Вибухонебезпечний предмет він знайшов у лісосмузі поблизу Берислава.