Поліція зафіксувала 15 воєнних злочинів армії рф проти мирного населення правобережжя Херсонщини

7 месяцев назад 0

Війська рф завдали чергових ударів по Бериславському, Каховському та Херсонському районах, застосувавши для цього артилерію, міномети, реактивні системи залпового вогню, авіацію та БпЛА. Ворожим вогнем пошкоджені цивільні об'єкти, керованими бомбами та снарядами знищено житлові будинки, пошкоджено навчальний заклад, магазини та господарські споруди.

Повідомляють у пресслужбі поліції Херсонщини.

Під авіаційними ударами противника перебували Ольгівка Бериславського району та Козацьке Каховського району. Внаслідок вибухів керованих бомб в Ольгівці пошкоджено сільський клуб та навчальний заклад.

Внаслідок мінометного обстрілу Веселого Каховського району поранення отримала 81-річна місцева жителька, яка перебувала на подвір’ї будинку. Поліцейські доставили жінку в лікарню, загрози її життю немає.

Під час ворожого обстрілу Республіканця поранено 52-річного місцевого жителя. У Зміївці внаслідок російського артобстрілу поранено 65-річну місцеву жительку.

З реактивних систем залпового вогню окупанти обстріляли Білозерку, снарядами поранено 45-річного чоловіка та 46-річну жінку, у них мінно-вибухові травми та уламкові поранення.

Росіяни цілодобово наносили удари по різним районам Херсона, обстріли посилювалися вночі. У місті пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, снарядами та ударною хвилею в будівлях вибило вікна, балконні рами, також пошкоджені автомобілі, фасади та дахові покриття.

російські воєнні терористи здійснили авіаудар по житловому кварталу Антонівки. Внаслідок вибуху зруйновано будинки, під завалами загинув 54-річний чоловік, поранення отримали 7 місцевих жителів віком від 27 до 77 років, у всіх уламкові поранення різних частин тіла. Цього ж дня ввечері росіяни вчергове обстріляли Антонівку, поранення отримав 61-річний чоловік.

З артилерії окупанти обстріляли Кіндійку, поранення отримала 54-річна жінка, яка в той момент перебувала на подвір’ї.
На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та працівники швидкої допомоги.
За минулу добу поліція відреагувала на 462 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.