На Херсонщині судитимуть депутата селищної ради за державну зраду

3 месяца назад 0

Прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Новотроїцької селищної ради від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» за фактом  державної зради   (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури. 

Слідством встановлено, що обвинувачений, бувши керівником агрофірми, закликав місцеве населення співпрацювати з представниками країни-агресора.  
Погрожуючи працівникам звільненням він змушував їх брати участь у псевдореферендумі щодо приєднання Херсонщини до рф.  
 
У грудні 2022 року він перереєстрував агрофірму у податковій службі росії. Відтоді, замість бюджету України, почав перераховувати податки до країни-агресора. 
 
Сільськогосподарську продукцію з окупованої території вивозив спочатку до Криму, а згодом, під виглядом експортної продукції росії, судами переправляв до інших країн. 
 
Крім того, він сприяв ворожим військам у проведенні ремонту техніки, облаштуванні блок-постів, забезпечував їх продуктами та засобами гігієни. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.