На Херсонщині судитимуть голову селищної ради за держзраду та колабораціонізм

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратуи скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї із селищних рад за фактом державної зради та колаборціойної діяльності (ч. 2 ст. 11, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Ймовірно йдеться про Лазурненського селищного голову Сергія Бєліка.

Слідством встановлено, що обвинувачений з метою сприяння представникам рф у підривній діяльності проти України, у березні 2022 році погодився очолити окупаційну адміністрацію селища Лазурне. Користуючись довірою виборців, він агітував місцеве населення до співпраці з ворогом. Також обвинувачений надав представнику окупаційної влади інформацію про місцеві заклади освіти, організовував будівельно-монтажні роботи на блокпостах збройних сил рф. 
 
Окрім того, діючи в інтересах країни-агресора, у травні 2022 року він взяв участь у нараді так званого «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області». На ній обговорювалась співпраця між незаконно створеними окупаційною владою органами та дії, спрямовані на порушення цілісності й недоторканності державних кордонів України.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.