На Херсонщині судитимуть колишнього депутата обласної ради від Партії регіонів, який очолив «відділ освіти» окупованої Каховки

2 месяца назад 0

Прокурорами Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Каховської окружної прокуратури.

Слідством установлено, що 50-річний обвинувачений, колишній депутат обласної ради від Партії регіонів та засновник відомого на Херсонщині благодійного фонду, добровільно пішов на співпрацю з ворогом та у грудні 2022 року обійняв посаду так званого «начальника відділу освіти Каховської військово-цивільної адміністрації». 
 
На цій посаді чоловік організував виплату заробітної плати у рублях працівникам шкіл та дитячих садків, створених окупаційною адміністрацією.  Погоджував призначення директорів незаконно заснованих навчальних закладів, контролював створення умов для освітнього процесу за законодавством держави-агресора, а також проводив агітацію на підтримку рф.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.