На Херсонщині ЗСУ знищили п’ять опорних пунктів і два склади боєприпасів військ РФ

2 года назад 0

На Херсонщині підрозділи ЗСУ уразили п'ять опорних пунктів і два склади боєприпасів російських військ. Про це речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров у підсумковому зведенні за 27 липня.

За його словами, українські авіатори нанесли 5 ударів по позиціях російських військ. Пари штурмовиків та бомбардувальників уразили три опорні пункти, пари гелікоптерів – ще два навколо сіл Бериславського та Херсонського районів.

Також ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 271 вогневе завдання. Загальні підтверджені російських військ становлять: 66 військових РФ, три танки Т-72, три гусеничних мінних загороджувачі, дві гаубиці «Мста-С», самохідна гаубиця «Гвоздика», мінометний комплекс «Сані», три одиниці автотехніки.

У Чорнобаївці та Білогірці знищені звичайний і польовий склад боєприпасів, повідомив Назаров.

За його словами, на південному напрямку війська РФ продовжують триматись зайнятих рубежів і проводять контрудари. Протягом доби атакували з району Брускинського на Білогірку та з Новогреднєвого на Андріївку. В обох напрямках відійшли з втратами.

Що відомо:

  • За оперативною інформацією Оперативного командування "Південь" станом на 13:00 27 липня, ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 150 вогневих завдань і закріпили контроль над транспортними артеріями на окупованих територіях.
  • Також Сили оборони знищили дві гаубиці "Мста-Б", чотири одиниці броньованої та автомобільної техніки і склад боєприпасів у Солдатському. Загинули 55 військових РФ.