На Херсонщину скинули 30 КАБів і 22 осколкові снаряди з дронів – ОК «Південь»

7 месяцев назад 0

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою.

Про ситуацію за добу повідомили в пресцентрі Сил оборони Півдня України.

Так, противник протягом доби (з 7.00 до 7.00) наніс 3 ракетні удари по Миколаївщині. Як кажуть військові, очевидними є спроби провокувати й випробовувати системи протиповітряної оборони, атакувати цивільну інфраструктуру регіону, що відновлюється. На відкритих місцевостях відбувались займання сухої трави. Пожежі ліквідовано. Люди не постраждали.

Ворожа авіація 6 разів завдала ударів по Бериславському району Херсонщини та в акваторії Чорного моря, в напрямку Зміїного.
30 керованих авіабомб було спрямовано на житлові будинки мирних мешканців, сільськогосподарські угіддя, об’єкти промислової та критичної інфраструктури Херсонщини, а також в напрямку морських торговельно-транспортних шляхів навколо острову. На суходолі пошкоджено будівлі в приватному секторі, але на щастя людських втрат нема.

Продовжуючи тероризувати населені пункти Херсонщини, окупанти за минулу добу скинули з дронів 22 осколкові боєприпаси. Вже сьогодні ранком в Бериславі росіяни підступно вдарили по цивільній автівці, в якій подружжя їхало у справах. Жінка загинула, чоловік – у важкому стані. Удар був спричинений дроном, поруч з іншого дрону нелюди зкинули розривну гранату, поранено ще 2 людей.

За добу відбулось понад 90 артилерійських обстрілів з використанням 625 снарядів, в тому числі 22 обстріли населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини, з Кінбурнської коси. Внаслідок обстрілів 2 цивільні особи загинуло, 6 цивільних поранено, з них одна дитина, пошкоджено багатоповерхівку, 6 приватних будинків, будівлі медичного та  навчального закладу, плавучий док та автомобілі.