На ТОТ Херсонщини не можуть впоратися з відновленням енергопостачання

5 месяцев назад 0

На лівому березі ремонтні бригади, не можуть впоратися з відновленням електропостачання, тому колаборанти просять залучити ремонтників з інших регіонів РФ.

Хто повідомляє: телеграм-канал “.

Що відомо? Про складну ситуацію в регіоні повідомив гауляйтер окупованого Скадовського району  Олександр Дудка .

“Очень сложная ситуация с повреждёнными линими электропередач, — заявив він. —  Бригады РЭСа Скадовского района не справляются. Поэтому сейчас на уровне руководства Херсонской области, на уровне губернатора и привительства области подымаютсяч все возможности и запрошена помощь соседних регионов для восстановления линий электропередач».

Тим часом окупанти заявили, що Каховська підстанція потужністю 330 кВ була обстріляна, наразі вона не працює. Ця підстанція живила електроенергією певні райони Лівобережжя. Тому нині фіксуються перебої з електропостачанням та звʼязком у деяких населених пунктах лівого берега. Також загарбники заявили, що не мають змоги її відремонтувати найближчим часом.

Наразі в окупованій Новій Каховці немає світла, води і кабельного телебачення, повідомили редакції наші читачі.

Що було раніше? Повітряну лінію 750 кВ Запорізька АЕС – підстанція "Каховська" завдовжки 186 км ввели в експлуатацію у листопаді 2020 року. Проєкт здійснили “Укренерго” та “Енергоатом”. Під час окупації російські військові кілька разів відключали цю лінію від ЗАЕС.

Також загарбники обстрілювали трансформатор у Новій Каховці на території підприємства "Херсонські магістральні електромережі". Унаслідок цього електропостачання позбавлялися населені пункти Каховського району.