На Закарпатті винесли вирок мешканцеві Херсонщини, який допомагав у проведенні незаконного референдуму для «приєднання» до рф

4 месяца назад 0

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури 43-річного жителя Херсонщини в порядку спеціального судового провадження засуджено за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України) до 8 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Водночас суд ухвалив на 10 років позбавити його права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана із виборчим процесом та процесом референдуму.

У засіданні прокурор довів, що чоловік, проживаючи на тимчасово окупованій території Херсонської області, добровільно погодився сприяти впровадженню окупаційної політики російської федерації.

У вересні минулого року він долучився до роботи так званої виборчої комісії, здійснював подворовий обхід жителів у с. Ліві Солонці та розносив бюлетені для голосування у супроводі озброєних військовослужбовців зс рф. При цьому агітував місцеве населення підтримувати «законне» приєднання області до росії з погрозами відібрати майно в тих, хто не погоджується з політикою окупантів.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.