Нова Каховка: окупанти обстрілюють правий берег з даху Палацу культури

2 месяца назад 0

В окупованій Новій Каховці на лівобережжі Херсонщини російські військові встановили на даху Палацу культури систему ПТУР, з якої обстрілюють правий берег.

Про це повідомляється в місцевих пабліках.

Що відомо? Так, телеграм-канал “Нова Каховка / Новини”  коротке відео, на якому зображено установка ПТУР на ротонді місцевого Палацу культури. Також заснятий момент пострілу. “От суки. Бідолашний наш ПК. Відновили після пожежі, витримав повінь”,  — коментує користувачка.

“Колись ми, стоячи на ротонді, дивилися феєрверк. Маса приємних спогадів залишилася.

А тепер окупант веде обстріл із цього місця”,
— додає коментар інша жителька міста.

Раніше місцеві жителі повідомляли, що навколо Палацу окупанти вирили окопи. Також там помічали танк в окопі. Через окупацію Нової Каховки ми не можемо перевірити цю інформацію.

Нагадаємо, на правому березі навпроти Палацу культури знаходиться селище Козацьке Новокаховської громади. Воно майже все зруйноване від обстрілів загарбників.

Що відбувається в місті? У ніч з 23 на 24 жителі чули вибухи в районі вул. Соборної. Пишуть, що був приліт біля автозаправки ОККО,. Ще на перехресті вулиць Горького та Букіна з явився пікап після аварії чи вибуху.

Сьогодні світло вимкнули о 10 годину ранку. Окупанти написали в соцмережі, що нібито ЗСУ обстріляли підстанцію, Коли знов налагодять, поки не пишуть. Світло є в старій частині міста, а також в Основі. У мікрорайоні “Сокіл” темно, відносно тихо, вода і зв'язок є.

“Світло інколи вмикали, чисто для лампадки, напруги нема, тому котел, холодильник та інше не працює і ризиковано вмикати”, — повідомляють місцеві.

У “Соцмаркеті” більше заряджати телефони людям не дають. Одні працівники кажуть, що в них розетки згоріли, інші — що люди почали приносити свої переноски та заряджати ноутбуки, а генератори навіть обладнання магазину не тягнуть.