Обходив домівки жителів Дар’ївки на Херсонщині, закликаючи їх брати участь у псевдореферендумі – підозрюється місцевий мешканець

4 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності жителю Дар’ївської громади (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Олешківської окружної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний, який раніше був пов'язаним із діяльністю комуністичної партії, з власних ідеологічних поглядів став усіляко підтримувати окупаційну владу. 
 
У вересні 2022 року він брав участь у роботі так званої «виборчої комісії», створеної окупаційною владою у Херсонському районі, для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території. 
 
У супроводі військових рф чоловік ходив по домівках мешканців села Дар’ївка, закликаючи їх ставити потрібну «відмітку в бюлетенях», вів облік осіб, які вже «проголосували». 
 
Після завершення псевдоволевиявлення він передав бюлетені військовим рф, для подальшої фальсифікації результатів «голосування».
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.