«Обвалилися стіни, пошкоджені вікна та дах». Очевидці про наслідки російських обстрілів у Херсоні

2 месяца назад 0

Російська армія продовжує атакувати правобережжя Херсонщини. Пошкоджені житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури. Внаслідок ранкового обстрілу у передмісті Херсона поранення отримала одна людина.

Близько шостої години ранку 13 травня армія РФ атакувала селище Інженерне поблизу Херсона. Поранення середньої тяжкості отримав 74-річний чоловік. За інформацією Херсонської ОВА, внаслідок ранкового обстрілу Тягинки також поранена 61-річна жінка.

Упродовж доби 12 травня російські військові з артилерії та мінометів обстрілювали Корабельний район Херсона. Один зі снарядів влучив у будинок місцевої жительки  Катерини Данилевської . Жінка розказала, що у кімнатах обвалилися стіни, пошкоджені вікна та дах. Зруйнована російськими обстрілами стіна у будинку херсонки Катерини Данилевської, 12 травня 2024 року. Суспільне Херсон
"Вчора у неділю прилетіло о 7:30. Ми навіть цього не очікували — так все швидко відбулося. Чи то з танка в нас стріляли, чи що. Пошкодило три кімнати. Волонтери, правда, тут нам все зробили. Поранених немає — всі живі, здорові. Тільки трошки в шоці були. Сьогодні вже трохи оговталися," — сказала Катерина.
Руйнування у дворі Херсона внаслідок обстрілів армії РФ 12 травня 2024 року. Суспільне ХерсонКерівник пресофісу Херсонської ОВА  Олександр Толоконніков  інформував, що загалом 12 травня під російськими обстрілами були десять населених пунктів Херсонщини. Міську територіальну громаду військові РФ атакували сім разів, зокрема били по Садовому та з танків по Антонівці.

"Били з авіації, внаслідок чого обірвана електромережа у Високопільській громаді. Там без світла зараз залишається три населених пункти. Комунальники обіцяють поновити. За минулу добу постраждалих не було, на щастя, але є пошкодження чотирьох приватних будинків, мобільної вежі та лінії електропередач," — розповів Толоконніков. Пошкоджений російськими обстрілами будинок у Херсоні. Суспільне Херсон
У Станіславській громаді удар дрону пошкодив обладнання на об'єкті критичної інфраструктури. Від артилерійського обстрілу селища Велетенського Білозерської громади пошкоджений один приватний будинок.

З різних видів озброєння російська армія обстріляла також Бериславську, Високопільську, Новоолександрівську та Тягинську громади Бериславського району, повідомив начальник районної військової адміністрації  Володимир Літвінов .

"Минулої доби ворог наніс ракетного удару по Високопільській територіальній громаді. Крім того, окупанти, використовуючи безпілотні літальні апарати, атакували місто Берислав, села Новоберислав, Михайлівку та Львове. Пошкоджені житлові будинки та господарські споруди жителів. Жертв серед цивільного населення немає. Вихідні дні також були не спокійними — під ворожим вогнем опинилися дві територіальні громади," — сказав Літвінов.