Окупанти демонтували понтонну переправу біля пошкодженого ЗСУ мосту на Арабатській стрілці

8 месяцев назад 0

Росіяни полагодили пошкоджений міст неподалік тимчасово окупованого Генічеська й відновили повноцінний автомобільний рух Арабатською стрілкою. Зокрема, демонтовано понтонну переправу, яку використовували більше місяця.

Про це повідомляє кореспондент  Сергій Старушко. 

Нагадаємо, 6 с​ерпня 2023 року ЗСУ вкотре вдарили  по автомобільних мостах через протоки Чонгарська між кримським півостровом і Херсонщиною, та Арабатська (Промоїна), між косою Арабатська стрілка й Генічеськом. 

Ці мости є частиною логістичного шляху постачання з Криму озброє​ння, техніки та живої сили для російській армії на Херсонському та Запорізькому напрямках. Техніка РФ з Криму на окупованому Півдні України. 13.09.2023. Фото: очевидці, колаж: investigator.org.ua За кілька днів після «прильотів» і досить серйозних руйнувань окупанти встановили біля мосту понтони, що дозволило їм частково відновити автомобільний рух. Першим відремонтували Чонгарський міст, який відновив повноцінну роботу вже станом на 16 серпня. 

Демонтаж понтонної переправи через Арабатскую протоку відбувся, орієнтовно, у період з 8 по 13 вересня. Про це свідчать оновлені супутникові дані. Арабатська стрілка, Промоїна, до та після демонтажу понтонної переправи Фото: супутник Sentinel-2, колаж: investigator.org.ua Одразу після відновлення повноцінної пропускної спроможності автошляхів з окупованого Криму через Чонгар і Генічеськ російська армія ​помітно збільшила військовий трафік на цих дорогах.​