Окупанти розказали, що мають всього одного хірурга на весь Генічеський район: медична криза зростає

1 месяц назад 0

На окупованих територіях  Херсонщини зростає медична криза. Окупанти розказали, що мають всього одного хірурга на весь  Генічеський район .

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.

Окупаційні пропагандистські ЗМІ показали, як в Нижнесерогозській лікарні провели «складну» операцію за участю лікарів з Генічеської ЦРЛ.

Головний окупаційний хірург області взяв під особистий контроль операцію з розсечення об'ємного зрощення та реконструкції стоми тонкої кишки. У процесі операції брав участь і гастарбайтер з Мордовії, який був призначений на медичну службу в окупований Генічеський район.

«В даний момент ситуація з хірургією дуже складна. У нас  лише один хірург на весь Генічеський  та прилеглі райони . Тому він працює без вихідних. Щиро дякуємо за те, що періодично приїжджають на допомогу нашому лікарю» , — підкреслила колаборантка, заступник «головного лікаря з медичної роботи» ГБУЗ ХО «Нижнесерогозька ЦРЛ»  Гульшат Новосёлова .
Ця ситуація свідчить про критичний стан медичної служби в окупованій території та посилення медичної кризи, навіть через спроби окупантів вживати якісь заходи для її подолання.