Опублікований супутниковий знімок, де видно процес ремонту Керченського мосту

9 месяцев назад 0

Опубліковані супутниковий знімок, де видно, як триває процес ремонту окупантами автомобільної частини Керченського мосту, який був пошкоджений внаслідок атаки українських морських дронів.

Фото опублікував аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва .

«Як триває ремонт Кримського мосту можна побачити на нових супутникових знімках Керченської протоки. Міст був уражений на початку цього місяця (насправді 17 липня – ред.)»,  – написав Афрік.

Фото було зняте 30 липня 2023 року. Супутникоий знімок ремонту Керченскього мосту, 30.07.2023. Колаж: twitter.com/bradyafr На ньому добре видно пошкоджений внаслідок вибуху проліт мосту, один кінець якого зіскочив з опори та впав у воду. Також видно будівельні крани на мосту.

Крім того, видно що по відгородженій вцілілій частині мосту організований реверсний рух автотранспорту.

Як повідомлялося, вночі 17 липня 2023 року сталася атака на Керченський міст за допомогою морських дронів, внаслідок якої обрушився один із прольотів автомобільної частини мосту. СБУ пообіцяла розкрити деталі атаки на Керченський міст після перемоги України у війні проти РФ.

18 липня рух Керченським мостом для автомобілів було відкрито правою смугою в напрямку Тамань-Керч за реверсивною схемою.
Російський уряд продовжив терміни відновлення Керченського мосту до 31 грудня 2023 року.

Російські окупанти встановили спеціальні протидиверсійні бонові загородження біля Керченського мосту для захисту від атак українських морських дронів. У перспективі їх планують розмістити по всій протяжності конструкцій мосту.