«Палений» коньяк: У Херсоні накрили цех фальсифікату

3 года назад 0

Масштабну фальсифікаторську оборудку викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Херсонській області. Розшуковці отримали інформацію, що в магазинах обласного центру, а також у сільській місцевості реалізується сурогатний алкоголь. Цікаво, що при ціні майже 200 гривень за літр горілки цей продукт постачався у торговельні точки у 10-літрових паках по 300 гривень. Виготовлявся фальсифікат, а саме кустарні коньяк і горілка, у складському приміщенні, розташованому в промзоні на вул. Полтавській у Херсоні. 

Оредоване приміщення у підпільний цех обладнав 32-річний місцевий житель, йому допомагали двоє спільників. 40-річний херсонець власним мікроавтобусом постачав у цех сприт, концентрат та фурнітуру. Все це, за даними поліції, отримувалося через пошту. Готовий сурогат у тару різного об’єму розливав 19-річний хлопець. Розвозив алкоголь особисто організатор. Чоловік свого часу працював торговельним агентом по лінії продуктів харчування, тож у магазинах йому довіряли.

Вчора підпільний цех накрили правоохоронці – працівники управління стратегічних розслідувань, представники обласної прокуратури, фіскальної служби, при силовому супроводі спецпідрозділу «КОРД». Під час санкціонованого обшуку вилучили майже 3,5 тонни спирту в пластикових ємностях, 3 тонни горілки в упаковках, 250 літрів коньяку, теж розфасованого, порожню тару, концентрований ароматизаротор, етикетки під відомі алкогольні марки. Загальна вартість всього цього «добра» — понад 2,5 мільйони гривень. Крім того, в якості речових доказів у фігурантів вилучили поштові чеки, банківські картки, мобільні телефони і навіть транспортні засоби.

Наразі затримано організатора та одного спільника. Незабаром їм оголосять про підозру. За виготовлення та продаж фальсифікату фігурантам світить до 5 років позбавлення волі. Увесь сурогат та оснащення, на якому його виготовляли, знищать.

Марина САВЧЕНКО.