Під час похорону вбитої дитини на Херсонщині стався інцидент

3 года назад 0

Гора живих квітів і сльози. У с. Щасливому сьогодні попрощалися з Марійкою Борисовою – дівчинкою, за пошуками якої слідкувала вся Україна, а тепер оплакує її. Дитині, чиє життя обірвалося з волі душогуба, люди несли не лише троянди і гвоздики. У маленьку білосніжну труну односельці вкладали іграшки. М’якого ведмедика і ляльку Барбі Маші принесла Вікторія Фисина. Жінка у розпачі – дитину не вберегли дорослі.

«Принесла подарунок Маші, вона ж так хотіла подарунок на 8 березня… Для матусь наших, які пиячать, нехай буде уроком. Треба контролювати своїх дітей, щоб вони поряд сиділи. Я живу в центрі і бачу, як малеча й о 12-й ночі сидить на майданчиках, чекає своїх п’яних мам», — говорить жінка.

Ховали Марійку з квартири у двоповерхівки, де вона жила з матір’ю і братом. Після відспівування домовину винесли на подвір’я. Кілька хвилин прощання – і процесія вирушає на кладовище. Перед цим труну з тілом дівчинки на проносять навколо селища. Зупинки роблять там, де Марійка любила гратися і біля школи. Дитина навчалася в першому класі… Під час прощальної ходи видно як багато людей прийшли віддати останню шану замордованій малечі. За труною рушають сотні односельців. На похороні були і матір, і батько Марійки.

Під час процесії місцеві перешіптуються – страшно. Одну дитину втратили і за життя інших теж бояться. Поки не затримано вбивцю, малечу на вулицю в Щасливому не відпускають

«Дай Бог, щоб поліція показала свою кваліфікацію. Щоб знайшлися потрібні люди, ті, що дійсно щось бачили. І щоб у справі поставили крапку. Бо ж якщо вбивцю не знайдуть, ми не знаємо, як тут і жити далі», — зізнається пані Тетяна.

У самій поліції щодо розкриття резонансного злочину поки небагатослівні. Говорять, що осіб із офіційним статусом «підозрюваний» у справі немає. Разом з тим не приховують, що у розробці низка чоловіків, алібі яких ретельно перевіряється. Працюють правоохоронці і з особами з числа близьких знайомих родичів вбитої дитини.

«Ми відпрацьовуємо покроково хронометраж подій майже кожного мешканця, наносимо їх прізвища на карту, дані – у схеми, відпрацьовуємо, чи можуть бути вони причетними до злочину. Це дуже копітка робота. З кимось працюємо повторно, вже втретє або вчетверте, якщо виникає така потреба. Відібрано низку зразків для проведення молекулярної експертизи, визначення профілю ДНК», — розповів журналістам начальник відділення поліції №2 Херсонського районного управління поліції Вадим Ковальчук.

Результати важливих експертиз, які можуть дати серйозний поштовх у розслідуванні вбивства, очікуються наступного тижня.

Похорон не обійшовся без інциденту, і достатньо шокуючого. Як стало відомо кореспонденту «Нового дня», у той самий момент, коли жертву вбивства відспівував священник, у Щасливому намагався накласти на себе руки місцевий житель. Чоловік порізав собі вени, але залишився живий. Йому вчасно викликали «швидку» й надали допомогу. У відділі комунікації ГУНП дану інформацію підтвердили, але без жодних деталей. Джерело ж серед місцевих жителів запевняє, що самогубство хотів вчинити раніше засуджений, причому за згвалтування, термін начебто відбував у Росії. І нібито даний чоловік відвідав похорон і побував у квартирі, де стояла домовина з тілом дитини. Повернувшись же додому, до однієї з  двоповерхівок, взявся за лезо. Збіг обставин чи причетність до звірячого злочину? Що криється за цією інформацією, сподіваємося дізнатися вже незабаром.

Марина САВЧЕНКО

Фото автора.