Під обстрілами відновлюють телекомунікації та інтернет: як у Херсоні працюють зв’язківці

7 месяцев назад 0

Щодня фахівці відновлюють телефонний зв'язок та доступ до інтернету після обстрілів військами РФ Херсона. Полагодити все намагаються за декілька годин. Втім є і такі пошкодження, над усуненням яких доводиться працювати тижнями.

На одну з вулиць Херсона фахівці приїхали за кілька годин після обстрілу, одразу, як отримали заявку.

Кабельник-зварювальник  Сергій каже, після обстрілів на відновлювальні роботи виїжджають майже щодня. Ремонтувати намагаються швидко, адже робота небезпечна — місто постійно під вогнем.

З однієї сторони вулиці в одному з мікрорайонів Херсона інтернет відновили, працівники обіцяють полагодити решту, кажуть херсонці Андрій і Олег. На сусідній вулиці ситуація складніше – мережу відновлюють тиждень.

"Коли російська армія з "Градів" обстріляла Житлоселище, той мікрорайон досі без інтернету. Поривів дуже багато",  — говорять чоловіки. Фахівець ремонтує пошкодження мережі після обстрілу РФ, Херсон, 28 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Як розказав директор підрядної компанії з розвитку мереж  Євген Глущенко , виїздів багато. З дня визволення міста, змогли замінити 180 кілометрів кабелю.

"Ця цифра з одного боку велика, а з іншого, якщо взяти глобально один якийсь мікрорайон, то це тільки один мікрорайон. Є мікрорайони, які постраждали більше, то там все переробляється. Де менше пошкоджено, то там частково переставляється мережа. А десь реконструкція мереж йшла повністю. Все залежало від задач, які ставив підрядник", — каже Глущенко.

Усі бригади компанії, каже Євген, працюють у повному складі. Не виїжджали з міста і під час окупації, хоча тоді не працювали. Нинішні умови – важкі, розказує директор. Працюють в усіх мікрорайонах міста, серед них і ті, що постійно під обстрілами.

"Важко працювати через обстріли та погане доставлення в Україну. Це важке питання, але якось викручуємося та вирішуємо", — розказав Євген Глущенко.