Поліція Херсонщини продовжує контролювати заходи публічної безпеки в період карантину

4 года назад 0

Для контролю за дотриманням обмежувальних заходів в період карантину на Херсонщині минулої доби задіяно 616 поліцейських. На вулицях міста та області патрулювали 99 автопатрулів та 82 піших нарядів з числа поліцейських. Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

В результаті, з початку карантину поліцейські склали 283 адміністративні протоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей». З них: 63 – за порушення умов обсервації, 8 – за порушення перебування на самоізоляції, 97 – за здійснення торгівлі, 30 — за перевезення пасажирів понад норми та 85 порушень інших заборон, передбачених правилами карантину.

Також на території Херсонської області з початку карантину створені спільні рейдові групи, до складу яких входять працівники поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, держспоживслужби, представники райдержадміністрацій та громадських формувань, які перевіряють стан дотримання карантинних вимог. З початку карантину проведено 1118 рейдів, перевірено 3813 суб’єктів господарювання.

Нагадуємо, що недотримання карантинних обмежень загрожує порушникам притягненням до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Поліцейські продовжують нести службу на дев’яти карантинних блок-постах та на контрольних пунктах в'їзду-виїзду Чонгар, Чаплинка та Каланчак, у складі піших нарядів, автопатрулів, груп реагування патрульної поліції, слідчо-оперативних груп.