Поліція Херсонщини зафіксувала 19 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення

6 месяцев назад 0

Ворог цілодобово обстрілював населені пункти Бериславського та Херсонського районів із РСЗВ, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА. Збройної атаки зазнали об’єкти цивільної та житлової інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Російські військові здійснили авіаудари по Бериславу, Новобериславу та Тягинці. Вибухи пролунали на території виробничих цехів бериславського заводу, який був раніше пошкоджений внаслідок обстрілів. У Тягинці ударом керованої бомби значно пошкоджена територія агрофірми.

Зі ствольної артилерії противник здійснив обстріл Осокорівки, мінно-вибухову травму та множинні уламкові поранення різних частин тіла отримав 66-річний чоловік, у 63-річної жінки контузія.

У Бериславі під час артобстрілу поранена 49-річна місцева жителька.

У Новорайську 48-річний житель Запоріжжя виконував ремонтні роботи, коли побачив покинутий російськими військовими бліндаж. Чоловік зайшов на небезпечну територію, де наступив на невідомий предмет, який здетонував. Внаслідок вибуху в потерпілого травматична ампутація правої ноги.

Поліція вкотре закликає громадян уникати зон колишніх бойових дій, не відвідувати ліси й поля на територіях, що перебували в окупації.
По житлових кварталах Херсона ворог гатив із різного виду озброєння, намагаючись завдати якомога більшої шкоди об’єктам життєзабезпечення обласного центру. Найбільше постраждали прибережні райони та передмістя, там пошкоджено житлові будинки.

Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу прибережної частини Корабельного району отримала вибухову травму та уламкові поранення 55-річна жінка. У центрі міста російським снарядом поранена 61-річна жінка.

На місцях ворожих обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 275 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.