Поліція Херсонщини закликає пішоходів подбати про свою безпеку

4 года назад 0

За статистикою саме в осінньо-зимовий період спостерігається збільшення дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Це пов’язане зі скороченням світового дня, а громадяни здебільшого одягаються в темний одяг. Також непоодинокі випадки, коли пішоходи, вважаючи, що праві, самі провокують скоєння ДТП. Як приклад, це випадки раптової появи на пішохідному переході.

Так, вчора ввечері в поліцію надійшло повідомлення, що в мікрорайоні «Шуменський» сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілим. На місці ДТП поліцейські попередньо встановили, що по вул. Івана Богуна в межах нерегульованого пішохідного переходу 27-річний водій легкового автомобіля «Форд Мондео» здійснив наїзд на 76-річного пішохода. Зі слів водія пішохід раптово вийшов на проїжджу частину. Потерпілий з попереднім діагнозом струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма був доставлений в лікарню. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження». З метою об’єктивного, неупередженого розслідування та встановлення всіх обставин ДТП поліція просить свідків пригоди зателефонувати за номером «102».

Поліція Херсонщини інформує, що п.4.14 Правил дорожнього руху пішоходам забороняється:

— виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
— раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
— допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
— переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;
— затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;
— рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

Відділ комунікації поліції Херсонської області