Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців

5 лет назад 0

Лише за добу до поліції Херсонщини надійшло 10 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Це інформація про підкуп виборців, незаконну агітацію, погрозу кандидату, пошкодження майна. Наразі ці повідомлення перевіряються. За фактом підкупу виборців відкрите кримінальне провадження.

Так, в Головне управління Національної поліції Херсонщини надійшла заява щодо можливого порушення виборчого законодавства одним із кандидатів в народні депутати Верховної Ради України по 184 округу. Інформація передана до Новокаховського відділу поліції. За даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України «Підкуп виборця, учасника референдуму».

Поліція Херсонщини нагадує, що за порушення виборчого законодавства передбачена не тільки адміністративна відповідальність, а й кримінальна. Звертаємо увагу, що ст. 160 Кримінального кодексу України «Підкуп виборця, учасника референдуму» передбачає відповідальність для обох сторін – того, хто пропонує гроші, і того, хто їх бере. Одержувачу коштів загрожує покарання від штрафу до 2-х років обмеження волі. Максимальне покарання для особи, яка вчинила підкуп, становить 7 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області