Поліція зафіксувала 23 воєнні злочини російських військових проти мирного населення Херсонщини

5 месяцев назад 0

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські війська безперервно обстрілювали з усього виду озброєння Херсонський та Бериславський райони, Херсон та передмістя. Мирне населення атакували з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

У Михайлівці окупанти скинули боєприпас із дрона на житловий будинок. Внаслідок вибуху оселя значно пошкоджена, люди не постраждали.
У Кізомисі та Дніпровському Білозерської громади внаслідок атаки ворожих дронів пошкоджено автомобілі та будинки місцевих жителів.

Війська рф нанесли чергові удари по Херсону.

Корабельний район міста противник обстріляв з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Снарядами пошкоджено 2 службові автомобілі поліції, адміністративна будівля, школа, перукарня, гаражі, багатоквартирні будинки, магазин, вибито понад 20 вікон та снарядами пробило стіни у медичному закладі.

У Дніпровському районі під час ворожої атаки значно постраждав багатоповерховий будинок, у деяких квартирах вибиті вікна та частково зруйновані стіни.

Під обстрілом противника перебували квартали у Центральному районі та вся прибережна зона. У місті пошкоджено елементи об’єктів інфраструктури. У Антонівці пошкоджено приватні будинки та церкву. На щастя, обійшлося без людських жертв.

На місцях «прильотів» працювали рятувальники та поліцейські, які збирали речові докази, ліквідували та документували наслідки ворожих атак з боку окупаційних військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 309 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 23 кримінальні провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.