Порушники  правил риболовства протягом тижня завдали понад 28 тис. грн збитків

3 года назад 0

Протягом минулого тижня Херсонський рибоохоронний патруль задокументував 54 порушення природоохоронного законодавства. Так, складено 23 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення Правил рибальства), сім — за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та дев’ять — за ч. 1 ст. 88-1КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу). Крім цього, оформлено 15 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений, про все це  повідомляєтся на офіційній сторінці у Фейсбук.

Протягом даного періоду рибоохоронні патрульні вилучили 37 од. заборонених знарядь лову з яких 20 сіток довжиною близько 1 км. Загальна вага вилучених водних біоресурсів склала 362 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 28 522 грн.

 

Для прикладу, під час патрулювання території НПП «Нижньодніпровський» викрито два правопорушення в Голопристанському районі Херсонської області.
Перше порушення зафіксоване в акваторії р. Конка, поблизу м. Гола Пристань, а друге в акваторії Кардашинського лиману в районі с. Кардашинка.

Обидва порушника здійснювали вилов водних біоресурсів використовуючи мисинові сітки вбрід та виловили 21 екз. водних біоресурсів (сом (молодь), плітки, окуня). Загальна сума збитків склала 6 077 грн.

За даними фактами відносно правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до судових органів.

У разі виявлення фактів порушення Правил рибальства прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Херсонського рибоохоронного патруля за номером телефону: (050) 012-35-73.