Повідомлено про підозру жителю Херсонщини, який збирав «голоси» під час проведення псевдореферендуму

4 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець селища Комишани брав участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до території рф. Псевдореферендум організувала окупаційна влада з 23 по 27 вересня 2022 року. 
 
Чоловік взяв на себе повноваження «члена» комісії на одній із виборчих дільниць Корабельного району міста Херсон, яка була облаштована в місцевій школі. 
 
Він видавав «виборцям» бланки для голосування, перевіряв їх данні відповідно до складених списків. Закликав жителів селища Комишани, сіл Приозерне та Зимівник «проголосувати» на користь кремля.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області, оперативний супровід – ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.