Повітряні сили показали ліквідацію «шахедів» на півдні України

5 месяцев назад 0

Підрозділи Херсонської зенітної ракетної бригади у ніч на 4 грудня 2023 року знищили шість Shahed-136/131 та розвідувальний безпілотник Supercam.

Про це повідомляє  з посиланням на Повітряне командування "Південь" у 

Повітряне командування "Південь" оприлюднило відео, як збивали ворожі повітряні цілі. Атака 4 грудня Нагадаємо, вночі, 4 грудня, війська​ РФ атакували територію України 23 у​дарними БпЛА Shahed-136/131 з мису Чауда в окупованому Криму та керованою авіаційною ракетою з повітряного простору окупованої Херсонської області.

Для відбиття повітряного нападу було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. У результаті роботи знищено 18 ударних дронів і одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Небезпека "шахедів" Як повідомив в інтерв’ю  речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат,  є складною ціллю для винищувачів, оскільки вони летять низько та повільно.

"Так, для винищувачів їх складніше збивати. Але що стосується інших засобів — то не можна сказати, що їх складніше вразити, ніж крилаті ракети. Обидві цілі складні. Обидві цілі створені для того, щоб долати систему ППО. Усе залежить від обставин, від умов, від місцевості",
— розповів Ігнат.

За даними британської розвідки​, Росія використовує дрони-камікадзе для ма​сованих атак на територію України з метою послабити систему ППО. Однією з цілей Росії, ймовірно, було послабити протиповітряну оборону України, щоб сформувати бойовий простір перед будь-якою погодженою зимовою кампанією ударів по енергетичній інфраструктурі України.