Повітряні сили ЗСУ збили штурмовий літак окупантів на півдні — Ігнат

1 год назад 0

Повітряне командування "Південь" близько 9:20 зранку 18 жовтня збило на Херсонщині СУ-25 російських військових.

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив в ефірі марафону , що за минулу ніч на півдні країни збили шість дронів-камікадзе іранського виробництва, також один збили на сході країни, ближче до Дніпра. Крім цього є інформація про збиті чотири крилаті ракети "Калібр".
"Атакують з моря "Калібрами". Є інформація і про застосування балістичних ракет з півночі України, стратегічна авіація з Ростовської області — літаки ТУ-95, ТУ-160, які можуть мати 8-12 ракет. Атакують об’єкти енергетичної, критичної інфраструктури", — додав речник Повітряних сил.

Він додав, що вранці російські військові атакували Київ стратегічною авіацією. Це 6 літаків, стратегічні бомбардувальники-ракетоносці з Х-101, Х-555, які цього разу атакували з Ростовської області, ближче до України.

"Поки з Каспію ракета долетить на швидкості 900 км/год, то є можливість швидше відреагувати, і людям йти в укриття. Тут часу було менше, літаки підлетіли ближче і завдали ударів по різних областях. Місцева влада повідомляє про пошкодження. Але працює ППО. Чекаємо на новини від командування" , — зауважив він.