Працевлаштувалися в окупаційний експертно-криміналістичний центр Херсонської області – підозрюється експравоохоронець та донеччанин

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у державній зраді колишньому криміналісту слідчого управління Нацполіції (ч. 2 ст. 111 КК України), а донеччанину у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, колишній правоохоронець у червні 2022 року перейшов на бік ворога та почав працювати у незаконно створеному «ГУ МВД Херсонской области». Спочатку обійняв посаду так званого «в.и.о. начальника отдела технико-криминалистического обеспечения экспертно-криминалистического центра», а у серпні того ж року став «в.и.о. заместителя начальника экспертно-криминалистического центра — начальника отдела криминалистических экспертиз и учётов».
 
Чоловік виконував функціонал згідно посадових інструкцій. Сприяв становленню та функціонуванню псевдоправоохоронного органу. Проводив експертно-дослідну роботу відповідно до нормативів та законодавства країни-агресорки та на її користь.  
 
Другий підозрюваний — у травні 2022 року став так званим «экспертом отделения исследований наркотических средств отдела специальных экспертиз экспертно-криминалистического центра» у тому ж псевдоправоохоронному органі. 
 
Він проводив експертні дослідження наркотичних засобів, готував відповідні документальні висновки, враховуючи методологію та законодавство рф. Виконує інші злочинні накази окупаційної влади.
 
Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у м. Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.