Працівники Новокаховського відділу поліції вилучили гранату Ф-1 у раніше судимого, який зберігав її для охорони поля

5 лет назад 0

У Новокаховський відділ поліції надійшло повідомлення від жителя одного з сіл. Заявник розповів, що в парку навпроти магазину сидить підозрілий чоловік, який тримає в руках предмет, схожий на кільце від гранати. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місце виїхала слідчо-оперативна група. Як повідомив начальник Новокаховського відділу поліції Олександр Рогожин, в парку поліцейські виявили чоловіка, яким виявився 28-річний житель іншого села, раніше судимий за майнові злочини. Під час проведення поверхневої перевірки поліцейські виявили у нього гранату Ф-1 в розібраному стані, кільце він тримав у руках, запал був у шапці. Гранату вилучили працівники вибухотехнічної служби.

Чоловік пояснив, що гранату придбав у невідомого за 250 гривень. А зберігав для відлякування зловмисників з поля, де працює охоронцем.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).