Працівники водної поліції Херсонщини виявили лісових браконьєрів

5 лет назад 0

У Великолепетиському районі працівники відділення поліції в порту «Херсон» викрили трьох місцевих мешканців у незаконній заготівлі деревини. Сума завданих браконьєрами збитків становить 100 тисяч гривень.

Як розповів начальник водної поліції Херсонщини Максим Жарков, працівники відділення відпрацьовували прибережну зону Каховського водосховища.

Неподалік від смт Велика Лепетиха поліцейські почули звук працюючої у лісосмузі бензопили. В ході перевірки працівники поліції виявили трьох місцевих мешканців, віком від 35 до 47 років. Як з’ясувалося, чоловіки незаконно здійснювали заготівлю дерев акації.

Правопорушники були доставлені в районне відділення поліції. Автомобіль з причепом, бензопила та дрова вилучені в якості речових доказів. Завдані збитки оцінюються в суму 100 тисяч гривень.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу». Санкція статті передбачає покарання від 5100 гривень штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської поліції