Прикордонники затримали браконьєрів з сітками та уловом на понад 100 тисяч гривень

6 лет назад 0

Співробітники Держприкордонслужби постійно здійснюють контроль за дотриманням прикордонного режиму на ділянках відповідальності, у тому числі і вздовж адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Зокрема учора прикордонники відділу «Рибаківка» Херсонського загону в районі населеного пункту Коблево виявили двох громадян, які за допомогою чотирьох сіток (132 метри) виловили камбалу та бичка.

А військовослужбовці відділу «Преображенка» на узбережжі Перекопської затоки поблизу населеного пункту Ставки викрили ще двох осіб, які також за допомогою чотирьох сіток (200 метрів) здійснили вилов кефалі.

Ще одного громадянина, який ловив сингіль забороненими знаряддями, затримали прикордонники Бердянського загону на узбережжі озера Сиваш біля населеного пункту Чонгар.

Загальний збиток державі у трьох випадках склав більше 60 тисяч гривень.

Крім того, за наявною інформацією оперативних підрозділів Держприкордонслужби та за їх участі на березі річки Кагул охоронці кордону Ізмаїльського загону також виявили нашого співвітчизника, що за допомогою сітки наловив риби різних видів на загальну суму понад 48 тисяч гривень.

В усіх випадках на місця виявлення порушників прикордонники викликали представників Національної поліції, які встановленим порядком вилучили заборонені знаряддя лову та біоресурси. Стосовно громадян складені протоколи за ст. 202 КУпАП та ст. 249 КК України відповідно.