Росіяни обіцяють сім’ям загиблих внаслідок обстрілу села Садове компенсацію в розмірі 10 тисяч рублів і гуманітарку

2 месяца назад 0

7 червня 2024 року росіяни обстріляли село Садове, що на лівобережжі Херсонщини. За їхніми даними, внаслідок удару з РСЗВ тоді загинуло понад 20 людей, троє з яких діти. Щоб якось “помʼякшити втрату”, родинам загиблих пообіцяли грошову компенсацію у розмірі 10 тисяч рублів, тобто трохи більш як 100 доларів США.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Допоможемо кожній родині, чиї рідні постраждали чи загинули під час удару по Садовому. Вже зараз люди можуть отримати екстрену виплату в 10 тисяч  рублів, гуманітарну допомогу, речі першої потреби”, — заявив так званий “голова уряду” Херсонщини Андрєй Алєксєєнко.

Такому цинізму здивувались навіть самі окупанти, які в коментарях запропонували Алєксєєнку спробувати прожити на 10 тисяч рублів у місяць, а російським спецслужбам – звернути увагу на автора матеріалу та “перевірити його на українське ІПСО”.Нагадаємо, що російські пропагандисти,  в порушенні правил ведення війни, заплутались у власній брехні. Весь минулий тиждень вони обіцяли “провокації” з боку ЗСУ в Херсоні, а в результаті самі ж обстріляли населений пункт у підконтрольній їм громаді Херсонщини. На це вказують кілька неточностей у матеріалах російських журналістів.