Російські військові на окупованій Херсонщині вкрали протитанкові ракети для продажу

1 год назад 0

Невипадково кажуть, що війна загострює людські почуття. У деяких, наприклад, відкривається раніше небачена підприємницька жилка.

Так і сталося у разі наших героїв: сержанта Гриднєва Івана Сергійовича, стрілка 4 мотострілецької роти 2 мотострілецького батальйону, в/ч 29684 (Ульяновськ); єфрейтора Прозовського Павла Олександровича, кулеметника 4 мотострілецької роти 2 мотострілецького батальйону, в/ч 29684 (Ульяновськ). Про це пише .

За час служби між мобілізованими військовослужбовцями склалася міцна чоловіча дружба. Настільки міцна, що друзі вирішили вкрасти у армії рф протитанкові ракети з метою подальшого продажу.

Справа була так – 25 листопада 2022 року на території приватного домоволодіння в селі Кардашинка Голопристанського району, Херсонської області наші друзі виявили десять «нічийних» протитанкових керованих ракет 9М113 від ПТРК «Конкурс».

Замість того, щоб доповісти про «знахідку» вищому керівництву, сержант Гриднєв та єфрейтор Прозовський вирішили трохи підзаробити та сховали ракети в гаражі будинку в Голій Пристані, Херсонській області, до вдалого випадку.

Цілих півтора місяці наші герої виношували план реалізації знайдених ракет. У результаті Гриднєву вдалося знайти покупця. Залишилося лише здійснити саму угоду.

Ось тут удача (а скоріше нестача інтелекту) підвела наших героїв. Покупцем виявився співробітник уфсб рф.

Наразі мобілізованих Гриднев і Прозовський затримано. Ним готується звинувачення за п. «а», ч.5 ст. 222.1 кк рф (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання чи носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв). Замість прибутку на наших друзів чекає термін від 10 до 15 років у колонії суворого режиму.

У всій історії є ще один нюанс. Спочатку кількість ракет, що продаються мобілізованими військовослужбовцями, була 10. Але в ході слідства 3 одиниці кудись випарувалися.