Схеми обстрілів Нової Каховки окупантами

8 месяцев назад 0

  Окупована Нова Каховка та прилеглі селища і села зазнають обстрілів практично щодня. У місцевих соціальних групах жителі пишуть, що окупанти влаштовують своєрідні “дискотеки” зі стрільбою.

В одному з повідомлень сказано:

“Знову обстріли міста з мінометів. Щойно з Букіна було. У них тактика: з Букіна стріляти в бік Основи, з Основи — на правий берег Дніпра, з Сергіївки — на Букіна і Чорнянку" .

Загалом загарбники діють по простій схемі. Спочатку ведеться обстріл, потім приїздять військові, забирають учамки снарядів і мін, а відтак з'являються пропагандисти, які знімають ролики про те, як "київський режим" обстрілює мирних жителів. Але місцеві мешканці не ведуться на ці фейки, бо самі бачать, хто, звідки і чим гатить по житлових масивах.

Ще одна біда останніх днів: біля Нової Каховки горів ліс. Вночі місто потерпало від диму.

  • “З західного боку міста до вулиці Зорге стоїть смог, дихати дуже тяжко”,  — пишуть місцеві жителі.

До того ж окупанти останнім часом встановили ближче до Дніпра зенітні установки ЗУ-23. Часто вночі чути, як вони працюють.Їх встановили нібито для відбиття атак українських БПЛА. Наскільки це ефективно — сказати важко. Але збільшення кількості таких установок вказує на те, що у окупантів серйозні проблеми з ППО ближньої дії. Навіть при наявності антидронових рушниць, а також обладнання для виявлення БПЛА їхня протидія є недостатньо ефективною.

Як результат — вдень окупанти переважно їздять на цивільних машинах, вночі їхні вантажівки пересуваються з вимкненими фарами (тобто водії використовують прилади нічного бачення). Через велику кількість втрачених вантажівок командири окупантів суворо забороняють використовувати військові вантажівки вдень.